Драгоје све новчане награде које је добијао носећи плаву униформу давао у хуманитарне сврхе 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Драгоје све новчане награде које је добијао носећи плаву униформу давао у хуманитарне сврхе
Trenutno na sajtu: 560       |       Podeli:
09.01.2023 | 0 коментар(а)



Прибој – Оштар и строг као шеф Одсека за сузбијање криминалитета у Поцијској станици Прибој, али срце велико

и хумано као кућа. Драгоје Бојић из Прибоја се деценијама уназад одриче дела плате, дневница, новчаних награда и других бонуса које заслужује преданим радом у служби, у корист деце којој је новац потребан махом за лечење. Иако скромно живи од полицијске плате и школује два сина, подугачак је списак оних којима је Бојић помогао, преноси РИНА.

- Никада нисам имао превише новца, нити бих се знао понашати да имам велике паре. Сваку моју новчану награду ја сам поклањао. Одрекао сам се јубиларне награде за помоћ Маријани Жарковић, ученици Гимназије која је била у разреду са мојим сином. У договору са разредним старешином покренули смо акцију прикупљања новца и сакупили позамашну суму, у свему томе су помогли други родитељи, привредници, Црква и колеге. Највеће задовољство осетио сам када ме је из Италије позвао Маријанин отац и рекао да је операција успешно прошла", рекао је овај хумани полицајац за РИНУ.

Носећи плаву униформу, прошао је трновит пут од позорника на београдској железници, па до шефа. Све награде и признања која је добио, како истиче, део су тимског рада заједно са колегама из Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши и Београда, са којима је некада радио. Драгоје је скроман полицијски официр, тих, ненаметљив, правичан у послу, цењен од колега и суграђана. Поштење, хуманост и доброту научио је од родитеља. Полицијски занат након завршеног школовања у Новом Саду пекао је од врсних полицајаца, а сада он своје богато знање преноси на млађе колеге.

- Хуманост је особина која се стиче васпитањем и носи из куће за цео живот. И ја сам тако васпитавао и моју децу, која ће, надам се, кренути једног дана мојим стопама, како у полицији, тако и у животу. За све што радим имам подршку од колега и породице, супруге Тијане, која је просветни радник, и синова Алексе, студента Факултета за безбедност, и Филипа, још увек средњошколца – прича Бојић.

Два пута повређиван у служби током хватања најокорелијих криминалаца и награђиван небројано пута. Последње признање, бронзану медаљу за заслуге у служби, Бојићу је летос поводом Дана полиције уручио помоћник директора полиције Драган Васиљевић.

За изузетне резултате и предан рад у служби Бојић је 2002. године награђен златником са ликом Јакова Ненадовића, првог министра српске полиције. Биран је више пута за полицајца године и месеца, а сваки пут новчани део признања одлазио је у хуманитарне сврхе, за помоћ нејакима и деци.

Поред тога што је два пута теже повређиван у полицијским акцијама током хватања опаких криминалаца, овај хумани полицајац пре осам година преживео је можда и најтежу битку. Имао је мождани удар и готово пола године био везан за постељу. Да преброди тешке дане, помогли су му доктори, породица, али и многобројне колеге које су свакодневно долазиле и његовој супрузи Тијани нудили помоћ.

 

 

 

 

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DRAGOJE POLICAJAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.976.029 посета
Тренутно на сајту: 560 посетилац(a)